Ennen käytin itse kauppojen tuotteita aika ahkeraan. Oli purkkia ja purnukkaa jos jonkin näköistä ja sekaiholle, rasvaiselle- ja kuivalle iholle omat tuotteensa. Monellekkin on jo käynyt tutuksi se, että näitä ihonhoitoon soveltuvia aineksia löytyy ihan omasta ruokakaapista ja ajattelin esitellä teille kaksi hyvin helppoa tapaa hoitaa ihoa kotikonstein.

Mustapäiden poisto

Tämä tapa poistaa mustapäitä on hyvin hellävarainen iholle, aika hajuton, myrkytön ja jämät kasvoilta on helppo pestä pois. Ei tarvita muuta kuin kananmunan valkuainen sekä paperia. Itse käytän tulostuspaperia mutta suosittelen käyttämään hiukan ohkaisempaa paperia, vaikka onnistuu se paksummallakin.

Paperista leikataan sopivan kokoisia paloja. Itse suosin kolmioita jotka on helppo leikata ja sommitella kasvoille. Leuan alueelle kannattaa joko leikata kaksi pienempää kolmiota tai repiä hieman isompaa kolmiota, jotta se asettuu ihonmyötäisesti eikä jää koholle.

Kolmiot kastellaan valkuaisessa ja asetellaan iholle. Kananmuna ei niinkään haise, joten kuivumisen odottelu ei ole hajun suhteen tuskallista tai tympeää.

Valkuainen kuivuessaan kiristää ihoa. Paperit kasvoilla ei paljoa hymyillä. Kuivumista on helppo testata venyttämällä omaa ihoa sormin. Kuiva keltuainen on tarrautunut ihoon ja ihoa kiristää venyttäessä. Tässä kuvassa huomaa hyvin sen miten käy jos leuan paperi on väärän mallinen. Se jää kuprulle eikä ihoa vasten. Tuonkin hoitaa helposti vaikka repäisemällä paperin rikki kupru kohdasta tai tekemällä kaksi pienempää paperinpalaa. Tämäkin riippuu paljon käyttäjän leuanmuodosta ja koosta.

Kuivuminen kestää noin 20 minuuttia, minkä jälkeen paperit voi irroittaa. Toisin kuin monet ihoon tarttuvat mustapään poistajat, näiden irroittaminen ei satu lainkaan. Paperiin jää kiinni niin mustapäitä kuin kuollutta ihoakin. Se verran täytyy mainita, että tiukimmat mustapäät eivät poistu tällä tavalla mutta mieluusti käytän ihon puhdistukseen mietoja ja helliä keinoja, joita voin käyttää vaikka päivättäin. Yli jääneen valkuaisen voi sujauttaa jääkaappiin ja käyttää lähipäivinä. Keltuaisesta eroteltu valkuainen säilyy jääkaapissa noin viikon verran. Keltuaisen taas voi ihan hyvin käyttää ruuanlaitossa. Keltuainen ei säily yhtä hyvin, joten se on käytettävä nopeammin.

Suolainen kasvovesi

Suolasta on helppo tehdä itselleen kasvovettä. Ei tarvita muuta kuin kuumaa vettä ja suolaa. Itse teen pieneen pilttipurkkiin desin annoksia, sillä minun kulutus on sen verran pientä ja olen ainoa joka tätä käyttää tässä taloudessa, niin ei ehdi mennä huonoksi.

Desi kiehuvaa vettä sekä 0,3 tl suolaa.

Suolan käytöstä ollaan niin puolesta kuin vastaan, eikä suolan vaikutuksista ole lääketieteellistä näyttöä. Toiselle sopii ja toiselle ei, ihan kuten muissakin kasvonhoitotuotteissa. Kokeilemalla siis selviää sopiiko suolainen kasvovesi juuri sinulle. Suola sitoo kosteutta, joten sen tehtävä on syväpuhdistaa ja kosteuttaa ihoa.

Suolavettä voi tehdä suurempiakin määriä kerrallaan. Itse teen pieniä annoksia ja tupsuttelen sen iholle. Sen voi tehdä esimerkiksi kestolapuilla, pumpulilla, vanulapuilla jne. Yksi keino on myös tehdä suolavesi suihkepulloon mistä veden voi suihkutella suoraan iholle. On vain pidettävä huoli ettei suolavesi päädy silmiin.